Connectivity Problem with Sons Of The Forest - sons of the forrest

System Information

Field Value
Operating System Linux - Debian GNU/Linux 12 on x86_64
Product AMP ‘Callisto’ v2.5.1.0 (Mainline)
Virtualization Docker
Application Sons Of The Forest
Module GenericModule
Running in Container Yes
Current State Ready

Problem Description

Issue

unable to play
error: There is no texture data available to upload.
Microsoft Media Foundation video decoding to texture disabled: graphics device is Null, only Direct3D 11 and Direct3D 12 (only on desktop) are supported for hardware-accelerated video decoding.
Texture2DArray is not supported on this platform/GPU
UnityEngine.Texture2DArray:Internal_Create(Texture2DArray, Int32, Int32, Int32, Int32, GraphicsFormat, TextureCreationFlags)
UnityEngine.Texture2DArray:.ctor(Int32, Int32, Int32, TextureFormat, Int32, Boolean, Boolean)
UnityEngine.Texture2DArray:.ctor(Int32, Int32, Int32, TextureFormat, Boolean, Boolean)
Crest.TextureArrayHelpers:CreateTexture2DArray(Texture2D)
Crest.TextureArrayHelpers:CreateBlackTexArray()
Crest.TextureArrayHelpers:InitStatics()
[ line -31527448]
UnityException: Failed to create 2D array texture because of invalid parameters.
at UnityEngine.Texture2DArray.Internal_Create (UnityEngine.Texture2DArray mono, System.Int32 w, System.Int32 h, System.Int32 d, System.Int32 mipCount, UnityEngine.Experimental.Rendering.GraphicsFormat format, UnityEngine.Experimental.Rendering.TextureCreationFlags flags) [0x00000] in <00000000000000000000000000000000>:0
at UnityEngine.Texture2DArray…ctor (System.Int32 width, System.Int32 height, System.Int32 depth, UnityEngine.TextureFormat textureFormat, System.Int32 mipCount, System.Boolean linear, System.Boolean createUninitialized) [0x00000] in <00000000000000000000000000000000>:0
at UnityEngine.Texture2DArray…ctor (System.Int32 width, System.Int32 height, System.Int32 depth, UnityEngine.TextureFormat textureFormat, System.Boolean mipChain, System.Boolean linear) [0x00000] in <00000000000000000000000000000000>:0
at Crest.TextureArrayHelpers.CreateTexture2DArray (UnityEngine.Texture2D texture) [0x00000] in <00000000000000000000000000000000>:0
at Crest.TextureArrayHelpers.CreateBlackTexArray () [0x00000] in <00000000000000000000000000000000>:0
at Crest.TextureArrayHelpers.InitStatics () [0x00000] in <00000000000000000000000000000000>:0
Rethrow as TypeInitializationException: The type initializer for ‘Crest.TextureArrayHelpers’ threw an exception.
HeadlessLoggingManager: Hooking
UnityEngine.Logger:Log(LogType, Object)
UnityEngine.Debug:Log(Object)
Endnight.Utilities.Dedicated.HeadlessLoggingManager:Hook()
Setting up stack trace logging…
UnityEngine.Logger:Log(LogType, Object)
UnityEngine.Debug:Log(Object)
Endnight.Utilities.Dedicated.HeadlessLoggingManager:Hook()
#DSL [EnvironmentArgs] …
{“-dedicatedserver.IpAddress”:“185.218.125.224”,“-dedicatedserver.GamePort”:“8766”,“-dedicatedserver.QueryPort”:“27016”,“-dedicatedserver.BlobSyncPort”:“9700”,“-userdatapath”:“/AMP/sons-of-the-forest/2465200/saves”}
#DSL User data path is overriden to: Z:\AMP\sons-of-the-forest\2465200\saves
#DSL [HeadlessLogHandler] Dumping logs to file. Path: sotf_log_2024-07-09_23-38-56.txt

second error? :
This custom render path shader needs to have at least 1 passes.
Could not find material Hidden/VideoDecode. Make sure the Video shaders are included in your build, in the Built-in Shader Settings section of the Graphics Settings.
Could not find video decode shader pass YCbCr_To_RGB1 in shader
Could not find video decode shader pass YCbCrA_To_RGBAFull in shader
Could not find video decode shader pass YCbCrA_To_RGBA in shader
Could not find video decode shader pass Flip_RGBA_To_RGBA in shader
Could not find video decode shader pass Flip_RGBASplit_To_RGBA in shader
Could not find video decode shader pass Flip_NV12_To_RGB1 in shader
Could not find video decode shader pass Flip_NV12_To_RGBA in shader
This custom render path shader needs to have at least 1 passes.
Could not find material Hidden/VideoComposite. Make sure the Video shaders are included in your build, in the Built-in Shader Settings section of the Graphics Settings.
Could not find video decode shader pass Default in shader

Reproduction Steps

  • installing the instance
  • updating the instance
  • starting the server and console gives me error codes
  • server starts but unable to connect i can see it in the game list